V ležáckých sklepích Ostravaru už zraje Zimní 14, pivo šité na míru paní zimě

V Ostravě dne 22. listopadu 2016 - Milovníci piva budou moci poprvé letos v prosinci ochutnat další ze Speciálů ze spilky, novou značku Zimní 14. „V zimních měsících se u nás odjakživa pijí silnější a mnohem plnější piva. Je to dáno charakterem počasí, které v našich zeměpisných šířkách v zimě panuje,“ říká vrchní sládek pivovaru Ostravar Roman Richter.

Pro novou Zimní 14 z Ostravaru bude typická vyšší plnost, hořkost a výraznější sladové aroma. „Při přípravě Zimní 14 jsme použili pro Ostravar atypický bavorský slad, který dodává novému pivu tu správnou barvu i unikátní kombinaci tří chmelů na čele s žateckým červeňákem, jedním z nejlepších chmelů na světě,“prozrazuje Roman Richter.

Stejně jako v případě dalších speciálů ze spilky použil Ostravar k přípravě Zimní 14 otevřené kvasné kádě, kde piva fermentují přirozeným způsobem pod dohledem vrchního sládka a jeho podsládků. Nyní nový speciál zraje v ležáckých sklepích a po jeho dozrání bude nové pivo stočeno výhradně do sudů. Se zahájením  distribuce Zimní 14 do hospod počítá Ostravar v posledním listopadovém týdnu.

ostravar_zimni_14.jpg

Zimní 14

Typ piva:                     speciál ze spilky

Receptura:                    originální Ostravar

Technologie:                spodní kvašení v otevřených kádích spilky

Obsah alkoholu:           6,5%

Edice:                           limitovaná – zima 2016/2017

Popis:                          Zimní 14 je hutný speciál s typicky vyšší plností a hořkostí a výraznějším sladovým aroma. Jeho tajemství spočívá v jedinečné kombinaci tří vynikajících chmelů a dvou jedinečných sladů, které mu dávají neobyčejnou plnost a sílu.

O Speciálech ze spilky

Speciály ze spilky jsou limitované edice piv, které pivovar Ostravar připravuje pouze párkrát do roka. Všechny speciály se připravují prvotřídním způsobem s použitím tradiční metody ručního kvašení na spilce. Ostravar vaří speciály v menším množství a nedodává je do maloobchodní sítě. Jsou k dostání výhradně v hospodách a restauracích.

Pivovar Ostravar patří k nejstarším dobře fungujícím podnikům na území města Ostravy.  Jeho filosofií je dlouhodobé zaměření se primárně na region, z nějž pochází. Na Ostravsku je doma a rozumí tomuto regionu jako málokdo. Více informací najdete na www.ostravar.cz.

Pivovar Ostravar je součástí společnosti Pivovary Staropramen s.r.o., která je druhým největším producentem piva v České republice. Svým zákazníkům nabízí jedno z nejširších portfolií pivních značek. Společnost je také významným českým exportérem piva. V zahraničí nejoblíbenější značku z portfolia – Staropramen – mohou ochutnat spotřebitelé ve více než 35 zemích světa.  Více informací najdete na: www.pivovary-staropramen.cz

Pivovary Staropramen s.r.o. jsou součástí skupiny Molson Coors Brewing Company, která patří mezi největší pivovarnické společnosti světa. Svou podnikatelskou činnost  vyvíjí v Kanadě, USA, Střední Evropě, Velké Británii  a dalších exportních trzích. Společnost disponuje pestrým portfoliem vlastních i partnerských značek, včetně “vlajkových lodí” Coors Light, Molson Canadian, Staropramen a Carling. Více informací najdete na www.molsoncoors.com.