Oblíbená Staropramen Extra chmelená dvanáctka přichází vůbec poprvé na pulty obchodů

Praha, 27. listopadu 2017 - Dobré pivo k Vánocům patří skoro stejně tak, jako cukroví nebo vánočka. O letošních svátcích si milovníci dobrého piva mohou vůbec poprvé dopřát skutečně extra chuťový zážitek - Extra chmelená dvanáctka z pivovaru Staropramen totiž míří na pulty obchodů. Dosud byla pivní perla ze Smíchova k dostání pouze ve vybraných restauracích v době trvání Dnů českého piva.

Staropramen Extra chmelená dvanáctka je poctou výjimečnému českému chmelu. Sládci Smíchovského pivovaru již několikátou sezónu vaří chuťově plný středně prokvašený ležák s hustou pěnou, který je třikrát chmelený přímo na varně a k tomu ještě dvakrát za studena. Jeho srdcem je pak typický český žatecký poloraný červeňák.

„Výrazného chmelového aroma jsme dosáhli především díky použití odrůdy žateckého poloraného červeňáku, který je odborníky považován za jeden z nejlepších chmelů na světě. Ten náš si pečlivě vybíráme přímo v mikroregionu Údolí zlatého potoka. Aroma spolu s příjemnou hořkostí a jiskrnou barvou dokáže naladit naše chuťové pohárky na opravdu výjimečný zážitek. A těch je během Vánoc celá řada,” říká vrchní sládek pivovaru Staropramen Zdeněk Lux.

Po několik let bylo možné Extra chmelenou dvanáctku ochutnat pouze ve vybraných restauracích a hospodách, vždy na přelomu září a října v době konání festivalu Dny českého piva. Speciální smíchovský ležák si ale získal takovou oblibu, že jej pivovar o Vánocích dodá i na pulty maloobchodů. Lidé si mohou koupit balení osmi lahví v limitované edici.

„Spolu s uvedením Extra chmelené dvanáctky do maloobchodu spouštíme i nový spot v hlavní roli s Hynkem Čermákem. Za novým spotem stojí FUTURE BAKERY, produkce se ujala Creative Embassy a režisér Luboš Vacke. Spot bude k vidění jak v televizním vysílání na stanicích Prima Group, tak na Internetu,” dodává brand manažerka značky Staropramen Petra Chovancová.

Pavel Barvík | Manažer komunikace a firemních záležitostí | Pivovary Staropramen s.r.o., Nádražní 84, Praha 5 | T 602 266 815 | pavel.barvik@molsoncoors.com
Martin Procházka | agentura WALKER&LAMBERT | Keltičkova 1906/46, Ostrava T 603 480 824 |recepce@walkerlambert.cz