Otevírá se první Branický Výčep. „Jedno na stojáka” se vrací v moderním hávu

PRAHA, 30. května 2017 - Jedno „na stojáka” bylo odnepaměti součástí české pivní kultury. Ať už po cestě z práce, na procházce se psem nebo kdykoli, kdy člověk dostal chuť. V poslední době ale tyto tradiční výčepy prakticky vymizely. O návrat „ohroženého druhu” do českých měst se teď zasloužila pivní značka Braník se svým Výčepem.

Dříve tolik oblíbené bufety, osvěžovny a jednoduché výčepy piva, které byly - a to je potřeba si přiznat - typickým prvkem naší pivní kultury, v posledním desetiletí z našeho trhu prakticky vymizely. Značka Braník se tuto situaci rozhodla řešit, a proto přichází se svým Výčepem. Výčep navazuje na tradici těchto zařízení v čistém a moderním prostředí. Chce nabídnout zákazníkům jednoduchou formu osvěžení a občerstvení například po cestě z práce, během čekání na vlak či venčení domácích mazlíčků.

11.jpgVýčepu dominuje masivní výčepní stůl s prosvětleným logem Braník, při zpracování interiérů byly použity odolné a snadno udržované materiály. Prostor pro hosty je „na stojáka”. Hlavním lákadlem je samozřejmě „Pivo jedna radost“ – tedy kvalitně ošetřené pivo Braník 11°. Co se týče jídla, Branické Výčepy nabídnou jednoduché občerstvení, jako je sekaná, párek, klobása, nakládaný hermelín, utopenec či obložené chlebíčky. V případě potřeby je možné nainstalovat i plnohodnotnou samoobslužnou jídelnu. Jídla i nápoje jsou prezentovány na LCD obrazovkách a umožňují tak rychlé úpravy aktuální nabídky.

První provozovna Branického Výčepu se otevírá v květnu letošního roku v Neratovicích na adrese Bří. Čapků 699.

„Pro zájemce jsme připravili projekt moderního, jednoduchého a dobře udržovatelného interiéru se samoobslužným provozem. Ten je nenáročný nejen na vstupní investici, ale i na provozní a personální náklady. Branický Výčep s perfektně ošetřeným pivem Braník 11° je určen pro opravdu širokou veřejnost,“ říká Jan Trochta, manažer značkových restaurací společnosti Pivovary Staropramen.

Určitým unikátem je i to, že Výčep je možné vybudovat v prostorách od 20 m2, kdy provozovatel nabídne k pivu pouze jednoduchou formu občerstvení bez dalšího nároku na zřízení kuchyně. Projekt většího rozsahu, kde spojení samotného výčepu a plnohodnotné jídelny přinese pestřejší nabídku v jednoduchém a moderním prostředí, pak dokáže zaujmout i ty zákazníky, pro které byla konzumace „na stojáka” dosud spíše něčím exotickým.

22.jpg„Koncept Výčepu je určen do měst nad 5 tisíc obyvatel, především na frekventovaná místa, kudy prochází větší množství lidí. Může se jednat o nádraží (a tedy návrat mnohdy oblíbených „nádražek” s jejich charakteristickou atmosférou), dopravní uzly, hlavní ulice nebo místa v blízkosti výrobních či administrativních center. Ideální velikost prostoru je od 20 m2 do cca 100 m2,” dodává Jan Trochta.

Autorem konceptu Branický Výčep je společnost Aprea s. r. o. Na realizaci se dále podílely společnosti Cocoon, Struttura Ceca s. r. o., Spyron a Bohemia flex.

Společnost Pivovary Staropramen je průkopníkem restauračních konceptů

Pokud se jedná o vlastní koncepty restaurací a hospod, není to ze strany společnosti Pivovary Staropramen rozhodně první počin. Na Potrefené husy a Naše hospody, kde se točí kvalitní piva značky Staropramen, dnes můžeme narazit po celém Česku. Vůbec první Potrefená husa byla otevřena v Praze v roce 1998, dnes jich v ČR existují téměř tři desítky. Skutečný klenot v podobě Vinohradského Parlamentu – unikátní hospody 21. století navržené pro maximální požitek z tankového piva – se pak skrývá nedaleko od Náměstí míru na Praze 2.

Denisa Mylbachrová| PR manažerka značek| Pivovary Staropramen s.r.o., Nádražní 84, 150 00 Praha 5 M 606 084 692 | denisa.mylbachrova@molsoncoors.com
Miroslav Toman│ PR konzultant │Dark Side│ M 603 489 902│miroslav.toman@dark-side.cz