„Smíchov vždycky drží spolu“. Zaměstnanci pivovaru Staropramen proto už pojedenácté pomáhali svému okolí.

Praha, 3. října 2017 – „Smíchov vždycky drží spolu“, hlásá slogan nové kampaně pivní značky Staropramen. Že to nejsou jen prázdná slova, dokázali už pojedenácté zaměstnanci společnosti Pivovary Staropramen prostřednictvím projektu „Dny, kdy pomáháme aneb Community Days“. Právě do sousedství smíchovského pivovaru Staropramen totiž letos opět zamířila dobrovolnická pomoc zaměstnanců české pivovarské dvojky.

Centrum výcviku psů pro postižené Helppes, Stanice přírodovědců nebo Komunitní centrum Prádelna. To jsou tři lokality Prahy 5, domovského regionu pivovaru Staropramen, které po tři dny nahradily kancelářské či výrobní prostory více než stovce zaměstnanců smíchovského pivovaru.

„Například v Centru výcviku psů pro postižené Helppes takto pomáháme už posedmé. Letos jsme se věnovali budování plotu kolem areálu, malování vnitřních prostor, úklidu a rekonstrukci skladu, a úpravě kotců pro budoucí asistenční psy,” vysvětluje Edita Šilhánová, ředitelka právního oddělení a firemních záležitostí společnosti Pivovary Staropramen. Ve Stanici přírodovědců se pak návštěvníci mohou těšit na obnovené dřevěné prvky a plot, upravenou zeleň či skleník. Senioři v Komunitním centru Prádelna zase určitě uvítají nový počítačový koutek, cvičební prvky v tělocvičně a hezkou zahradu s novou terasou.

„Dobrovolnický projekt s názvem Dny, kdy pomáháme aneb Community Days letos vstoupil do své druhé dekády. Jsem velice ráda, že se do něj naši zaměstnanci každoročně znovu a ochotně zapojují, a že se nám daří dlouhodobě spolupracovat s neziskovými organizacemi v našem okolí, které v projektu také vidí velký smysl. Stejně ho vnímají i odborníci z této oblasti, kteří náš projekt v rámci hodnocení TOP odpovědná firma 2016 ocenili bronzovým certifikátem v kategorii Nejangažovanější zaměstnanci. To byl ten nejhezčí dárek k desátým narozeninám projektu,” říká s úsměvem Edita Šilhánová.

Opomenout bychom ale neměli ani pivovar Ostravar, který je součástí společnosti Pivovary Staropramen, jehož zaměstnanci se do dobrovolnické akce zapojují od roku 2009. I letos se na šedesát ostravských pivovarníků začátkem října vydá upravit okolí pivovaru. Pracovat budou v Komenského sadech, parku Železárenská, vnitrobloku ulice Lechoviczowa, i přilehlém okolí pivovaru. „Letošní ročník bude zajímavý především tím, že jsme svým zapálením pro dobrou věc motivovali i několik desítek zaměstnanců úřadu městské části Moravská Ostrava a Přívoz, kteří se rozhodli přidat k nám pivovarníkům a udělat tak něco pro své okolí,“ dodává Edita Šilhánová.

O projektu Dny, kdy pomáháme aneb Community Days
Cílem projektu Dny, kdy pomáháme aneb Community Days je přispět činností zaměstnanců společnosti Pivovary Staropramen ke zvelebení míst v okolí pivovarů Staropramen a Ostravar. Projekt má za sebou již jedenáct ročníků a přes 10 060 odpracovaných dobrovolnických hodin. Letošním partnerem pražské části projektu je společnost EKO-KOM, která dobrovolníkům zdarma zapůjčila ochranné pomůcky.

Kde všude zaměstnanci společnosti Pivovary Staropramen pomáhali:
2007 - Prokopské údolí2008 - Prokopské údolí
2009 - Toulcův dvůr / blízké okolí pivovaru Ostravar
2010 - Toulcův dvůr / sady Milady Horákové v Ostravě
2011 - Centrum výcviku psů HELPPES, Stanice přírodovědců/Komenského sady, Bezručův park v Ostravě
2012 - Centrum výcviku psů HELPPES, Stanice přírodovědců/ Sady Milady Horákové
2013 - Centrum výcviku psů HELPPES, Stanice přírodovědců, Domov Sue Ryder/ Dům zvláštního určení v Ostravě
2014 - Centrum výcviku psů HELPPES, Stanice přírodovědců, Domov Sue Ryder/ Dům zvláštního určení v Ostravě, ostravský Lesopark a okolí pivovaru Ostravar
2015 - Centrum výcviku psů HELPPES, Stanice přírodovědců, Komunitní centrum Prádelna/ Okolí pivovaru Ostravar, Husův park a Indiánské městečko v Ostravě
2016 - Centrum výcviků psů HELPPES, Stanice Přírodovědců, Komunitní centrum Prádelna/ Komenského sady, okolí pivovaru Ostravar
2017 - Centrum výcviků psů HELPPES, Stanice Přírodovědců, Komunitní centrum Prádelna/ Komenského sady, okolí pivovaru Ostravar, park Železárenská, vnitroblok ulice Lechowiczova

O Centru výcviku psů pro postižené Helppes
Helppes je jediná profesionální nezisková organizace svého druhu v České republice, která je registrovaným poskytovatelem sociálních služeb. Pomáhá osobám s nejrůznějšími druhy handicapů na jejich cestě k integraci, soběstačnosti a samostatnosti prostřednictvím speciálně vycvičených psů. Poskytuje zcela komplexní soubor souvisejících služeb – od zaškolení žadatele o speciálně vycvičeného psa, přes jeho výuku a proškolení, předání psa a secvičení se psem, až po následný servis po celou dobu aktivní služby psa.

O Stanici přírodovědců DDM hlavního města Prahy
Stanice přírodovědců v roce 2014 oslavila kulaté výročí 60 let od svého založení. Za úctyhodnou dobu svého trvání se stal celý areál nejen domovem desítek druhů živočichů, ale především cílem cest všech milovníků přírody. Pro zájmové vzdělávání a pořádání volnočasových aktivit je využíváno zázemí kluboven vybavených i pro specializovanou výuku (laboratoř biologie, laboratoře chemie, chovatelství se savci a ptáky, teraristika, akvaristika aj.) či skleníky s bohatou expozicí rostlin či tropických terarijních a akvarijních živočichů. Návštěvníkům je k dispozici venkovní areál s voliérami a výběhy (klokani, lama, emu, poníci, prasátka aj.) i tematicky členěnou zahradou (bylinková zahrádka, alpínská zahrada, produkční políčko aj.).

O komunitním centru Prádelna
KC Prádelna představuje funkční komunitní, vzdělávací, ale zároveň kulturní, společenské a umělecké centrum. Veškeré aktivity komunitního centra slouží především k propojení a podpoře místní komunity. Pro seniory zde probíhají počítačové kurzy, iKavárna, herna stolního tenisu, výtvarné workshopy, klub stolních her apod. Zázemí pro svoji činnost zde nalezl Klub SENzačních SENiorů, Klub seniorů Pegas a seniorský taneční soubor Marietta. Dětem a mládeži centrum nabízí různé hudební a taneční projekty, audio/video dílny, fotografické a poznávací výlety, různé formy doučování, výtvarné dílny atd. Pro nejširší veřejnost jsou připraveny pravidelné výstavy v Galerii Prádelna a jejich vernisáže, cestovatelské a fotografické večery, koncerty, divadelní představení, semináře a přednášky apod.

Pivovary Staropramen s.r.o. jsou druhým největším producentem piva v České republice. Spotřebitelům a zákazníkům nabízejí jedno z nejširších portfolií pivních značek. Společnost je také významným českým exportérem piva. V zahraničí nejoblíbenější značku z portfolia – Staropramen – mohou ochutnat spotřebitelé v téměř 35 zemích světa. Více informací najdete na www.pivovary-staropramen.cz.

Pivovary Staropramen s.r.o. jsou součástí skupiny Molson Coors Brewing Company, která patří mezi největší pivovarnické společnosti světa. Svou podnikatelskou činnost vyvíjí v Kanadě, USA, Střední Evropě, Velké Británii a dalších exportních trzích. Společnost disponuje pestrým portfoliem vlastních i partnerských značek, včetně “vlajkových lodí” Coors Light, Molson Canadian, Staropramen a Carling. Více informací najdete na www.molsoncoors.com.

Denisa Mylbachrová| PR manažerka | Pivovary Staropramen s.r.o., Nádražní 84, Praha 5T 606 084 692 | denisa.mylbachrova@molsoncoors.com
Eva Popelková | AC&C Public Relations, s.r.o., U Ladronky 2331/7, 169 00 Praha 6 T 220 518 208 | M 733 707 032| eva.popelkova@accpr.cz