Společnost Pivovary Staropramen a.s., jako zodpovědný výrobce piva, dodržuje pravidla komunikace definovaná platnou legislativou a etickým kodexem Iniciativy zodpovědných pivovarů, jejímž je členem. Dbáme na to, aby naše komunikace nebyla zaměřena na osoby mladší 18 let.

Zadejte datum svého narození Vstupte

Osobám mladším 18 let nebude umožněn přístup na tuto prezentaci. Děkujeme za pochopení.

Sobotní Slavnosti pivovaru Ostravar nabídnou pivo ze sklepů pivovaru a nejlepší program v historii.

03.06.2013

Pivovar Ostravar v těchto dnech finišuje s přípravami na třináctý ročník Slavností pivovaru Ostravar, které se na severu Moravy konají po dvouleté přestávce již tuto sobotu 8.6. od 12 hodin. Do ostravského pivovaru v závěru tohoto týdne zamíří nejpopulárnější kapely u nás a jedna ze Slovenska. V hlavní roli největšího svátku piva ve městě však budou samozřejmě stát piva z produkce místního pivovaru v čele s letošní novinkou Ostravarem Nefiltrem. Velká část piv se přitom bude čepovat přímo ze sklepů pivovaru.

Podařilo se nám dát dohromady nejlepší hudební program v celé dlouhé historii Slavností, za který by se jistě nestyděly ani festivaly. S nadsázkou tak lze říct, že místní festivalová sezóna letos začíná v sobotu u nás v pivovaru,“ říká k programu vrchní sládek pivovaru Ostravar Roman Richter

Na třináctý ročník pivního svátku přijede do Ostravy 13 kapel. Pomyslný restart Slavností po dvouletépřestávce provede na hlavním pódiu již ve tři čtvrtě na dvě skupina Kryštof,“ říká Zuzana Cieciotková z organizačního týmu Slavností. „Richard Krajčo a spol jistě naladí návštěvníky Slavností na tu správnou notu.“ Skupinu Kryštof poté na hlavním pódiu vystřídají další známá jména: Wohnout, Vypsaná fixa a Tomáš Klus. O energický závěr Slavností se postarají slovenští Horkýže Slíže.

Hvězdné kapely doprovodí na vedlejších pódiích začínající či originální formace. Z mladých kapel jmenujme například ostravskou FíHu,  hrající na pomezí pop-rocku a brit-popu nebo havířovskou kapelu Nebe, jejíž desku producentsky řídil Richard Krajčo. Pipes&Pints si získávají příznivce svým energickým punkem. Známé hity kapel U2, Coldplay či Stinga zahraje v unikátním aranžmá na cimbál doprovázený harmonikou, basou a bicími kapela Medicimbal. Rockové publikum jako vždy jistě strhnou Legendy se vrací. A to zdaleka není vše. Aby se stihly kapely vystřídat, budou v areálu připravena celkem tři pódia.

„Pro návštěvníky budou krom ojedinělé hudební produkce připraveny také desítky tisíc půllitrů piva. To se bude z velké části čepovat přímo z ležáckého sklepa,“ říká k hlavnímu lákadlu akce vrchní sládek Roman Richter.

Největší prostor dostane Ostravar Nefiltr, u něhož pivovarníci vynechávají jednu část výroby – filtraci. Díky tomu v pivu zůstává řada látek včetně kvasnic. „Krom Nefiltru na čepu nebude chybět vlajková loď našeho pivovaru světlý ležák Ostravar Premium a Velvet.  Nabídku ještě doplní nejpopulárnější beermixy u nás z řady Staropramen Coola pro řidiče bude k mání také Staropramen Nealko,“ dodává sládek Richter. Cenu piva stanovil Ostravar na příznivých 25 korun, přičemž jeden půllitr nefiltrovaného piva dostanou dospělí návštěvníci ke vstupence zdarma. Pivo se bude čepovat z více než 80 píp.

Součástí sobotního programu budou také komentované prohlídky pivovaru. K jejich modelu se Ostravar vrací po několika letech. „Komentované exkurze stály na úplném začátku našich Slavností, když se tato akce ještě jmenovala Jak se pivo vaří. Proto jsem moc stál o to, abychom je do programu vrátili a vrátili se tak ke kořenům,“ říká vrchní sládek Roman Richter. „Kapacita prohlídek bude sice o něco nižší, ale za to se návštěvníci dostanou do více míst. Třeba i do ležáckého sklepa,“ vysvětluje vrchní sládek.

Poslední zlevněné vstupenky v předprodeji za 190 Kč si lidé budou moci zakoupit v pátek 7.6. na Pivní pohotovosti v sousedství pivovaru nebo v Ostravském informačním centru ve středu města vedle kavárny Elektra. On-line je lze zakoupit také na portále www.ticketsforpeople.cz.

V den konání akce bude stát lístek 250 korun. „Již nyní je prodáno více než 5 tisíc vstupenek. Kdo nechce čekat ve frontách a mít zároveň jistotu, že se do pivovaru dostane, měl by si raději koupit vstupenku v předprodeji. Bude ji mít také levnější,“ uzavírá informace Zuzana Cieciotková z pivovaru Ostravar.

Hudební line-up Slavností pivovaru Ostravar, 8.6.2013:

Ostravar Stage

13.50    Kryštof